След четене по устни: Челси наказа до живот фен, проявил расизъм срещу Стърлинг


След четене по устни: Челси наказа до живот фен, проявил расизъм срещу Стърлинг
Снимка: Getty Images/Guliver

2797 0

Отборът на Челси наказа свой привърженик с доживотна забрана за посещение на мачове заради обиди на расова основа срещу играчи от Манчестър Сити в двубоя от миналата година на „Стамфорд Бридж“, съобщиха от „сините“.

Офанзивният футболист на Манчестър Сити Рахийм Стърлинг бе обект на нападките от страна на феновете край страничната линия, като инцидентът с английския национал бе широкоразпространен в медийното пространство.

Челси наложи доживотна забрана на четирима свои запалянковци миналата година, докато течеше разследване за предполагаема проява на расизъм. Впоследствие Сеск Фабрегас застана зад феновете, като ги защити и определи за "несправедливо" осъжданията срещу тях.

„Едно лице бе отстранено за постоянно от посещаване на „Стамфорд Бридж“ за употребата на обиден език на расова основа и заплашително и агресивно поведение“, споделиха от Челси в свое изявление. Петима други получиха наказания от една до две години за „груб език и заплашително и агресивно поведение“, при поражението на Сити с 0:2 миналия декември.

СТЪРЛИНГ: ВЕСТНИЦИТЕ ПОДКЛАЖДАТ РАСИЗМА ВЪВ ФУТБОЛА

„Лицата, които получиха по-кратки наказания, защото осигуриха гаранции относно поведението си в бъдеще“. Въпреки че няма да започват съдебни дела срещу провинилите се, от Челси решиха да наложат доживотна забрана на фена. „Клубът взе под внимание отхвърлянето на деянието от страна на привърженика, както и други доказателства, включително видеоматериал и доказателства от двама експерти по четене по устни – и двамата казаха, че лицето е използвало думи, които обиждат на расова основа“.

А феновете на кои отбори са най-големите расисти във Висшата лига - четете в този материал на SportLive.bg

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички