Чии фенове са най-големите расисти във Висшата лига


Чии фенове са най-големите расисти във Висшата лига
Снимка: Gulliver/GettyImages

2861 0

Най-голям брой фенове на Манчестър Юнайтед са били арестувани за прояви на расизъм в сравнение с всички други клубове в Англия в периода 2014-2018, съобщава Вътрешното министерство на Великобритания.

Според статистиката в този период 27 привърженика на "червените дяволи" са били задържани от полицията за нарушения на закона, свързани или провокирани от расизъм, което е с доста повече пред втория в "черната" класация отбор - Милуол. 15 фена на тима от Чемпиъншип са били арестувани за расизъм, следвани от Лестър Сити с 14 и Челси с 13. Статистиката не включва данни от последния сезон във Висшата лига, който бе белязан от редица расистки инциденти по време на мачове на Челси и Тотнъм.

От Манчестър Юнайтед отговориха на изведените данни, изтъквайки, че процентът на нарушенията е минимален като се вземе предвид огромната фенска маса на клуба. "В нашия спорт и в нашето общество няма място за расизъм и ние сме отдадени да работим за изчистването на всички форми на дискриминация от футбола. Въпросната статистика се отнася до 0.00004 процента от нашите фенове, които посещават мачовете на тима. Тя не отразява вижданията или поведението на нашите привърженици. Продължаваме да работим с властите, за да изкореним всяка форма на дискриминационно поведение", се казва в изявление на клуба.

МАРКЪС РАШФОРД ПОИСКА НЕВЪЗМОЖНОТО, ЗА ДА ПОДПИШЕ НОВ ДОГОВОР С ЮНАЙТЕД

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички