Фенът на Челси, обвинен в расизъм: Не съм нарекъл Стърлинг "черен", казах му само...


Фенът на Челси, обвинен в расизъм: Не съм нарекъл Стърлинг "черен", казах му само...
Снимка: Guliver/GettyImages

2440 0

Привърженикът на Челси, който бе обвинен в проява на расизъм по време на двубоя между "сините" и Манчестър Сити, отхвърли твърденията на играча на "небесно-сините" Рахим Стърлинг. Английският национал се оплака след загубата на своя отбор, че е станал жертва на расизъм.

Стърлинг посочи пред журналистите на Острова, че е бил наречен от въпросния привърженик на Челси "черна пут*а", с което разкритикува присъствието на расизъм във футбола като цяло. "Синият" фен обаче отхвърли обвиненията, като посочи точно какво е казал на Стърлинг.

60-годишният Колин Уинг призна, че съжалява за своята постъпка и сподели: "Дълбоко съм засрамен от своето поведение и се чувствам наистина лошо. Но аз не го нарекох "черна пут*а", казах му "манчестърска пут*а."

"Посещавам мачовете на Челси вече в продължение на 50 години и, тъй като самото ми място на трибуните е такова, често попадам в кадъра на камерите. Ако някога съм казвал подобни неща, щях да съм хванат досега", смята Уинг.

"Никой около мен не каза нищо. Искам да се извиня искрено на Рахим и се надявам той да покаже, че е по-добър човек, отколкото аз, като приеме извиненията ми", добави още фенът на "сините", като призна, че дори да не е употребил расистки обиди, това не го оневинява.

Междувременно Рахим Стърлинг обвини медиите на Острова, че подклаждат расизма във футбола. Вижте какво смята англичанинът в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички