"След 7 години спечелиха"! Пеп Гуардиола с жестока закачка срещу Арсенал


"След 7 години спечелиха"! Пеп Гуардиола с жестока закачка срещу Арсенал
Снимка: Getty Images

2456 0

Треньорът на Манчестър Сити - Пеп Гуардиола, си направи жестока закачка с прекия конкурент за титлата от Висшата лига Арсенал, с която си навлече гнева на феновете на отбора.

Наставникът на "гражданите" не се посвени да определи осигуряването на класиране в Шампионска лига през следващия сезон за най-значимото постижение на "артилеристите" през кампанията.

Възпитаниците на Микел Артета показват страхотна форма в елита на Англия през настоящия сезон. Те заемат първото място в класирането с актив от 80 точки, но са с 2 мача по-малко от "небесносините", които вече държат всичко в своите ръце.

Закачката

Именно поради тази причина бе отправен и коментарът на германския специалист, чийто тим надви именно Арсенал с гръмкото 4:1 на 27-и април.

"Може би настроението там (в Арсенал) е понижено. След 7 години спечелиха най-важното отличие - да се класираш за Шампионска лига. От финансова гледна точка, предвид новите попълнения, съм напълно убеден, че трябва да са много щастливи, защото се справиха страхотно", заяви Гуардиола, цитиран от "talkSPORT". 

Обратно в Шампионска лига

Арсенал не е взимал участие в първия по сила европейски клубен турнир от сезон 2016/17 г. Тогава лондончани биват изритани още в 1/8 финалите на турнира след жесток бой от Байерн Мюнхен при общ резултат 2:10. 

Треньорът на "артилеристите" - Микел Артета, пък все още вярва в крайния успех на своя отбор.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички