Арсенал е изправен пред сериозно предизвикателство в Шампионска лига


Арсенал е изправен пред сериозно предизвикателство в Шампионска лига
Снимка: Getty Images

2110 0

Въпреки загубата с 1:4 от Манчестър Сити - Арсенал си осигури участие в Шампионска лига през следващия сезон. Младият състав на Микел Артета обаче може да сформира "група на смъртта", което може да се окаже пагубно за момчетата от Северен Лондон.

Голямото предизвикателство пред Арсенал

Както е известно, УЕФА използва система от коефициенти, за да определи пресявките за всеки отбор и на свой ред за всяка група. Липсата на участия на Арсенал в Шампионска лига през последните сезони, както и провалите в Лига Европа, може да им коства много.

32-та отбора, които влизат в груповата фаза, ще бъдат разделени в четири урни по осем. Урна номер 1 се състои от действащите победители в Шампионска лига и Лига Европа, както и победителите от първите шест първенства в Европа.

Според уебсайта на УЕФА, Арсенал е класиран на 23-ата позиция, две места под съперника си от Северен Лондон Тотнъм, което означава, че ще бъде в трета урна, ако всичките 22 отбора над тях се класират.

Челси вече отпадна от надпреварата. А има и голяма вероятност Тотнъм и Ливърпул да не влязат в топ 4, което автоматично ще избута Арсенал нагоре в класацията.

Ако Арсенал спечели лигата, той автоматично ще влезе в урна 1. Въпреки това второто място изглежда все по-вероятно и може да ги постави в някоя предполагаема "група на смъртта" срещу елитните отбори на Европа.

ВИЖТЕ ОЩЕ: ПСЖ изкушава Арсенал със 120 милиона за Букайо Сака.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички