Гуардиола се обясни на свой играч в любов: Женен съм, но го обичам!


Гуардиола се обясни на свой играч в любов: Женен съм, но го обичам!
Снимка: Getty Images

6130 0

Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола се обясни в любов на свой футболист. "Щастливецът" беше полузащитникът Илкай Гюндоган, който беше първото попълнение на испанеца в английския гранд. Трансферът стана факт преди седем години.

И досега германецът остава ключов играч на "гражданите" и носи капитанската лента. Гуардиола призна, че се възхищава на 32-годишния футболист, но отговори уклончиво на въпроса дали изтичащият му договор ще бъде удължен.

"Обичам го. Обожавам го. Женен съм, но го обичам! Илкай е такъв важен играч. Той е скромен и води мълчаливо, но въпреки това всички го слушат, когато говори. Той е футболист с идеална специализация. Той е атакуващ полузащитник с голмайсторски усет и усет за асистенции", анализира специалистът, цитиран от "Daily Mirror".

"Той е толкова умен и винаги на правилната позиция. Може да играе и като дефанзивен халф. Илкай е изключителен играч във всяко едно отношение", допълни Гуардиола. А ето кой би могъл да замени Гюндоган, ако напусне Сити.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички