Сити смята да развърже кесията, за да вземе две от звездите в Серия А


Сити смята да развърже кесията, за да вземе две от звездите в Серия А
Снимка: Getty Images/Guliver

3583 0

Отборът на Манчестър Сити се надява да привлече двама от най-добрите футболисти в Италианската Серия А през това лято. „Гражданите“ са готови да наддават за нападателя на Интер Лаутаро Мартинес и бранителя на Наполи Калиду Кулибали.

Преди дни стана ясно, че наказанието на Манчестър Сити да не играе в европейските клубни турнири в рамките на две години бе отменено и по този начин тимът на Пеп Гуардиола отново ще представлява привлекателна дестинация за най-добрите футболисти в Европа. Според „Скай спортс“ Сити ще влезе в битка с Барселона за подписа на Мартинес, който отказва да продължи договора си с Интер. Английският клуб го вижда като потенциален дългосрочен заместник на Серхио Агуеро, който наскоро навърши 32 години. „Гражданите“ са в по-добра финансова позиция да вземат играча в сравнение с Барселона. Освобождаващата клауза на аржентинеца от 111 милиона евро все още е активна.

Що се отнася до Кулибали, от Наполи заявиха, че са склонни да се разделят с него, ако успеят да вземат Виктор Осимне. Президентът на „партенопеите“ Аурелио Де Лаурентис обаче продължава да настоява за висока трансферна сума за 29-годишния бранител. Президентът на Наполи ще се опита да вземе поне 70 милиона паунда при евентуална продажба на Кулибали. А ето кой млад испански талант също е желан от Гуардиола.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички