Моуриньо остана крайно недоволен от премахването на наказанието на Сити


Моуриньо остана крайно недоволен от премахването на наказанието на Сити
Снимка: Getty Images/Guliver

2107 0

Наставникът на Тотнъм Жозе Моуриньо определи решението за отмяната на забраната, която УЕФА наложи на Манчестър Сити за участието на тима в Шампионската лига, като позорно. Спортният арбитражен съд отмени двугодишното наказание, което УЕФА наложи на „гражданите“ за нарушаване на финансовия феърплей.

Това означава, че тимът на Пеп Гуардиола ще може да участва в най-силния европейски клубен турнир през следващата кампания. Глобата, която клубът ще трябва да плати, също бе намалена от 26.8 милиона паунда на 8.9 милиона паунда. Поради тази причина Моуриньо не може да разбере защо ако отборът не е виновен, той пак бива глобяван. „Това е позорно решение. Ако Сити не са виновни, да бъдеш глобен с някакъв си милион е позорно. Ако не си виновен, не бива да бъдеш глобяван. Съответно ако си виновен, трябва да бъдеш наказан. Както казах, това е позорно решение. Това е трагедия“, заяви португалският наставник.

Решението бе добре дошло за Пеп Гуардиола и тимът му. Наставникът заяви, че е изключително щастлив от това, че забраната бе премахната. А ето как Юрген Клоп коментира прехването на наказанието на Манчестър Сити.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички