Манчестър Сити надигра Борнемут с мисълта за ФА Къп


Манчестър Сити надигра Борнемут с мисълта за ФА Къп
Снимка: Gulliver/GettyImages

1972 0

Отборът на Манчестър Сити постигна пореден успех във Висшата лига след рестарта на шампионата. „Гражданите“ спечелиха домакинството си на Борнемут с 2:1 в мач от 36-тия кръг на Премиър лийг. Давид Силва и Габриел Жезус вкараха головете на „Етихад“ за победата на тима на Пеп Гуардиола. В самия край на срещата Дейвид Бруукс намали резултата на 2:1

Наставникът на „гражданите“ бе дал почивка на някои от своите титуляри, като Рахийм Стърлинг, Кевин Де Бройне, Рияд Марез и Аймерик Лапорт стартираха от пейката. Въпреки това още в 6-тата минута Манчестър Сити стигна до гол. Давид Силва изпълни прекрасно пряк свободен удар и намери мрежата на Аарън Рамсдейл с помощта на напречната греда. Най-доброто положение за гостите от Борнемут през първото полувреме дойде също след свободен удар, когато Джуниър Станислас можеше да прекара топката зад гърба на Едерсон, но бразилският страж отрази удара му с лека доза късмет. В 39-тата минута Давид Силва намери Габриел Жезус, който вкара за втори път топката във вратата на „черешките“. През втората част Манчестър Сити сериозно намали темпото, а гол на Борнемут бе отменен в 60-тата минута за спорна засада. В 88-мата минута Дейвид Бруукс намали резултата след чудесен пас на Калъм Уилсън.

С успеха днес Манчестър Сити увеличи актива си на 75 точки и със сигурност ще завърши на второто място в класирането във Висшата лига. Поражението означава, че Борнемут остава с 31 точки и остава с все по-малки шансове да запази мястото си в елита на Англия и през следващия сезон.

В същото време отборът на Тотнъм спечели гостуването си на Нюкасъл с 3:1. Хюн-Мин Сон откри резултата на „Сейнт Джеймсис Парк“ в средата на първата част, но в началото на второто полувреме Мат Ричи изравни. Тогава на сцената излезе Хари Кейн, който с два гола донесе победата за тима на Жозе Моуриньо. Това бе втора поредна победа за „шпорите“, които събират 55 точки и излизат на 7-мото място в класирането. Нюкасъл остава 13-ти с 43 пункта. В последния мач, който се игра от 20:00ч., Бърнли и Уулвърхемптън завършиха наравно 1:1.

 А ето кога ще бъде отворен трансферният прозорец в Англия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички