Сити разнебити и Саутхемптън, Холанд се разписа само веднъж за 4:0


Сити разнебити и Саутхемптън, Холанд се разписа само веднъж за 4:0
Снимка: Getty Images

3487 0

Манчестър Сити разби Саутхемптън с 4:0 в мач от 9-ия кръг на Висшата лига. Точни бяха Жоао Кансело, Фил Фоудън, Рияд Марез и Ерлинг Холанд.

Почти целият мач беше основан на непрестанни атаки от страна на актуалния английски шампион, като гостите почти не стигаха до опасни моменти пред вратата на Едерсон.

Убедителният успех помогна на "гражданите" да оглавят върха в Англия с 23 точки, но и мач повече от досегашния лидер Арсенал. "Светците" остават над чертата - те са 16-и, само на точка от зоната на изпадащите.

Ето как се разви двубоят:

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В началото на осмата минута Де Бройне намери отлично Холанд в наказателното поле, но стражът на "светците" предотврати опасността. Пет минути по-късно Рияд Марез стреля над напречната греда, след като не овладя добре центриране. В 14' пък изглеждаше, че норвежката голова машина вече е открил резултата за Сити, но ударът му срещна гредата.

"Гражданите" поведоха в 20-ата минута, когато Жоао Кансело получи отляво oт Фоудън, напредна, справи се с няколко съперникови играчи и стреля диагонално, за да спре топката в мрежата на Саутхемптън. 

в 29-ата минута сякаш бе дошъл моментът на голаджията Холанд да открие сметката си тази вечер, но силният му изстрел отдясно беше спрян с тяло от защитник на гостите. В 32' "светците" отново се пропукаха под непрестанните набези на "гражданите" и инкасираха втори гол. В ситуацията Де Бройне подаде към Фоудън, който от близка позиция на тази, от която се разписа Кансело, не остави шансове на Базуну - 2:0. 

В последната минута от редовното време Саутхемптън стигна до първото си положение в мача. Стюарт Армстронг отправи мощен изстрел от границата на наказателното поле, но топката мина над напречната греда на Едерсон. 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Домакините показаха от първите минути след подновяването на играта, че няма да се задоволят с преднината си от 2 гола. Логично в 49-ата минута тяхната преднина стана класическа. В ситуацията Родри центрира в наказателното поле, където намери Марез, а той с изстрел от воле прати топката в далечния ъгъл за 3:0.

Опитите на Ерлинг Холанд да стигне до попадение в мача продължиха и през втората част, но мисията му се оказа по-трудна. В 57' той се размина с топката, след като бе заел позиция фронтално срещу вратаря. Шест минути по-късно Базуну направи спасяване, отнемайки топката от крака му, преди да е нанесъл изстрел. В 65' обаче нямаше какво да спре норвежеца за 15-ия му гол във Висшата лига.

Авторът на първия гол - Кансело, подаде на скандинавеца, който прати топката в мрежата хладнокръвно и без услия.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Манчестър Сити: Едерсон, Кансело, Аканджи, Диаш, Аке, Родри, Де Бройне, Силва, Марез, Фоудън, Холанд

Саутхемптън: Базуну, Уолкър-Питърс, Бела-Кочап, Салису, Паро, Диало, Уорд-Праус, С. Армстронг, А. Армстронг, Арибо, Адамс

ПРЕДИ МАЧА:

През настоящия сезон "гражданите" още не са губили в шампионата. Тимът има 6 победи и 2 равенства. Въпреки това Сити са втори в класирането , отстъпвайки на лидера с 1 точка.

В средата на седмицата английският гранд разгроми Копенхаген с 5:0 в Шампионска лига и на практика си гарантираха място в плейофите на турнира. В последния си мач от Висшата лига те победиха Манчестър Юнайтед с 6:3.

Саутхемптън пък се намира в долната част на таблицата, след като спечели 7 точки в 8 кръга и отстоява само на точка от зоната на изпадащите.

"Светците" спечелиха 2 от мачовете си, веднъж завършиха наравно и претърпяха 5 поражения. Преди мача с шампиона те са в серия от 3 поредни загуби.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички