Бруно Фернандеш герой за Юнайтед - Манчестър бие, Каземиро дебютира (ВИДЕО)


Бруно Фернандеш герой за Юнайтед - Манчестър бие, Каземиро дебютира (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

5159 0

Манчестър Юнайтед победи Саутхемптън с 1:0 като гост в мач от 4-ия кръг на английската Висша лига за сезон 2022/23.

Автор на единственото попадение бе Бруно Фернандеш, който се разписа след подаване на Диого Далот в 55-ата минута. Дебют за "червените дяволи" направи Каземиро, а Кристиано Роналдо отново бе резерва, но се появи от пейката през втората част.

Със спечелените три точки, Юнайтед събра актив от шест и се изкачи до 6-то място във временното класиране. "Светците" останаха с четири пункта на 13-та позиция. В следващия кръг Манчестър гостува на Лестър (1 септември), а Саутхемптън приема Челси (30 август).

РАЗВОЙ НА МАЧА

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Двубоят започна в умерено темпо и сравнително равностойно. В първите пет минути и двата тима пропуснаха по една добра възможност да развият обещаващи контраатаки. В 9-ата Диого Далот проби по дясното крило и навлезе в наказателното поле, но се забави твърде много с решението и в крайна сметка прехвърли всички съотборници с подаването си.

!В 19-ата минута Юнайтед бе на косъм да открие резултата - стигна се до сериозно разбъркване пред вратата на домакините, при което на четири пъти играчи на "светците" блокираха точни удари от близко разстояние.

Постепенно "червените дяволи" успяха да установят лек игрови превес, но, с изключение на събитията от 19-ата минута, трудно успяваха да пробият добре наредените футболисти на Ралф Хазенхютъл. Точно половин час след първия съдийски сигнал Саутхемптън стигна до прекрасна възможност да отбележи - защитникът Бела-Кочап бе оставен сам на втора греда след изпълнение на ъглов удар, но хем не успя да си овладее добре топката, хем ударът му мина много над напречната греда. 

В 38-ата минута Лисандро Мартинес допусна пас зад гърба си, но Че Адамс разочарова със завършващия удар от малък ъгъл. В 44-ата гостите получиха пряк свободен удар на около 22-23 метра от вратата на Базуну, но Бруно Фернандеш стреля в стената. 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част започна без промени от двамата треньори. В 49-ата минута Манчестър разигра добре по десния фланг, а Скот Мактоминей бе изведен на стрелкова позиция, но Базуну се намеси добре и изби в корнер. Малко след това Диого Далот получи първия жълт картон в мача, след като спря обещаваща атака на "светците". В 52-ата минута Бела-Кочап се хвърли на решителен шпагат в краката на Еланга, за да му попречи да се озове очи в очи с вратаря. 

ГОЛ - в 55-ата минута Диого Далот центрира хубаво към Бруно Фернандеш малко зад точката на дузпата, а португалецът засече топката от въздуха и я прати в долния десен ъгъл на Базуну - 1:0 за Манчестър Юнайтед!

Video edited on Kapwing

В 59-ата минута футболистите на Саутхемптън поискаха дузпа за игра с ръка на Мактоминей, но главният съдия не отсъди такава, а впоследствие и ВАР не сигнализира, че има нарушение на правилата. В 63-ата Хазенхютъл направи първата си смяна - в игра се появи Стюарт Армстронг на мястото на Мохамед Елиунуси.

В 66-ата минута Арибо опита удар с глава, но Давид де Хеа блесна с хубаво спасяване! Малко след това Ерик тен Хаг пусна в игра Кристиано Роналдо, а Джейдън Санчо напусна терена. В 75-ата минута CR7 усети болка в коляното и поиска медицинска помощ, но след това продължи да играе, макар и леко накуцвайки. 

*В 79-ата минута дойде ред и на Каземиро да дебютира с екипа на Манчестър Юнайтед - той влезе на смяна на мястото на Антони Еланга!

Седем минути преди края на редовното време Скот Мактоминей бе декориран в жълто за тактическо нарушение. Малко след това Роналдо получи извеждащо подаване от дълбочина и макар в първите метри да надбяга Салису, след това бе настигнат от бранителя и опасността премина. 

В четвъртата от добавените шест минути продължение, Секу Мара се хвърли на атрактивна задна ножица, но Диого Далот блокира топката, която така или иначе нямаше да попадне в очертанията на вратата, както се видя от повторенията. 

Стартови състави:

Саутхемптън (4-2-3-1): Базуну, Уокър-Питърс, Бела-Кочап, Салису, Дженепо, Лавия, Уорд-Праус, Арибо, Елиунуси, Армстронг, Адамс

Манчестър Юнайтед (4-2-3-1): Де Хеа, Маласия, Мартинес, Варан, Далот, Мактоминей, Ериксен, Фернандеш, Санчо, Рашфорд, Еланга

ПРЕДИ МАЧА

"Светците" се намират на 11-то място във временното класиране с актив от 4 точки. Сезон 2022/23 за играчите на Ралф Хазенхютъл започна с поражение 1:4 от Тотнъм в Лондон. Последва домакинско равенство срещу Лийдс (2:2) и победа над Лестър като гост с 2:1. През изминалата седмица (23 август) Саутхемптън надви и Кеймбридж Юнайтед в сблъсък за Купата на Лигата (3:0).

Съставът на Ерик тен Хаг преживя кошмарен старт на новата кампания, губейки от Брайтън на "Олд Трафорд" с 1:2 и с 0:4 при визитата си на Брентфорд. Настроението на "червените дяволи" обаче коренно се промени в началото на седмицата, когато победиха Ливърпул у дома си с 2:1 и спечелиха първи 3 точки, които им отреждат 14-ото място за момента.

*Саутхемптън и Юнайтед се срещнаха два пъти през сезон 2021/22 и резултатът бе идентичен - във втория кръг на Висшата лига завършиха 1:1 на "St Mary's", а след това на "Олд Трафорд" (25 кръг) отново извъртяха 1:1.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички