Окончателно: Висшата лига също e стопирана


Окончателно: Висшата лига също e стопирана
Снимка: Getty Images/Guliver

4209 0

Вероятно най-гледаното първенство в Европа - английската Висша лига, също ще бъде прекратена заради разпространението на коронавируса, както и вече появилите се случаи на дали положителни проби за COVID-19 в някои клубове дори и от елита.

ФА, Висшата лига, Чемпиъншип (второ ниво в Англия) и двете най-високи нива за английския футбол при жените в Англия заедно се обединиха в решението си професионалните двубои в страната да бъдат прекъснати най-рано до 3-и април.

Отмяната включва и срещите на по-ниско ниво, както и тези на юношеските формации. Също така, ще важи и за останалите по-ниски нива на футбола при жените. Забраната важи както за ФА Къп при мъжете, така и за същия турнир при жените.

"ФА продължава да кореспондира със споменатите органи на управление за различните футболни състезания в Англия, с които е взел решението, като ще продължи да им предлага ръководене и помощ. Всяко решение за продължаване на забраната след 3-а април или съответно за подновяване на двубоите си зависи от съответните независими управляващи органи за всяко отделно състезание" - информират от ФА.

Това значи, че след 3-и април Висшата лига, Чемпиъншип и двете най-високи нива в женския английски футбол могат да решат сами за себе си как да процедират, като решенията при различните първенства могат да са различни, въпреки че става въпрос за една и съща страна - Англия.

Следете НА ЖИВО всяка щета, която коронавируса нанася по спорта и футбола в световен мащаб - в този материал на SportLive.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички