Висшата лига едва ли ще се възобнови в началото на май


Висшата лига едва ли ще се възобнови в началото на май
Снимка: Getty Images/Guliver

3498 0

Висшата лига едва ли ще бъде възобновена в началото на месец май. Това се казва в официална позиция на Премиър лийг, разпространена след проведеното днес заседание с ръководителите на клубовете от първенството.

От Висшата лига не се ангажират с конкретна дата за възобновяването на шампионата, като поясняват, че сезонът ще стартира едва когато е безопасно, в съответствие с препоръките на правителството.

На заседанието Висшата лига е взела решение да направи дарение на стойност 20 млн. паунда на Националните здравни служби (NHS), семейства и уязвими групи от пандемията COVID-19. Допълнителни 125 млн. паунда ще бъдат дадени на Английската футболна лига (EFL) и Националната лига.

Също така беше потвърдено, че разговорите с играчите за намаляване на техните заплати продължават. Става въпрос за намаление с 30%. Както е известно, пандемията от коронавируса прекъсна футболния сезон на Острова, като подновяването му бе насрочено за началото на май. Заради разрастващата се криза в Англия обаче този срок се оказа твърде оптимистичен.

Междувременно шеф на клуб от Висшата лига е предложил шампионатът да се доиграе в Китай (повече за идеята четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички