Играчите в Англия не искат да намалят заплатите си заради богатите собственици на клубове


Играчите в Англия не искат да намалят заплатите си заради богатите собственици на клубове

1480 0

Играчите от Висшата лига са създадали специална група в WhatsApp, включваща всички 20 капитана на тимовете, за да обсъдят предложенията за драстични съкращения на заплатите.

По-рано здравният министър във Великобратния Мат Ханкок заяви, че очаква от играчите да намалят своите възнаграждения. Според The Sun играчите не са приели предложението за намаление с 30% на техните заплати. А причината е, че не искат да помагат по този начин на свръхбогатите собственици на клубовете, а искат да подпомогнат на хората, които са на първа линия в битката с коронавриуса.  Кевин Де Бройне, Трой Дийни и Марк Нобъл са били сред най-активните противници на идеята.

"Предпочитаме да дадем парите си директно на Националната здравна служба, отколкото да помагаме на богатите собственици на клубове", пише изданието. Според Mirror капитаните на отборите били гневни и разочаровани, че те са "лошите" в цялата ситуация. Изданието допълва, че футболистите са готови да създадат собствена благотворителна фондация, която да помогне. По-рано се появи информация, че синдикатът на футболистите в Англия не одобрява намаляването на заплатите.

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Други


8 любопитни факта за коридата

  Смята се, че коридата се е зародила в древни времена. Иберийският народ, живял на територията н съвременна...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама