Сериозно наследство: Софиян Амрабат избра емблематичен за Манчестър Юнайтед номер


Сериозно наследство: Софиян Амрабат избра емблематичен за Манчестър Юнайтед номер
Снимка: Getty Images

2295 0

Едно от най-новите попълнения в състава на Манчестър Юнайтед - Софиян Амрабат, е избрал своя номер в състава на Тен Хаг. Мароканският национал е селектирал "четворката", която е доста емблематична за клуба.

Амрабат наследява номер "4"

С този номер са се подвизавали редица легенди на клуба. Първият носител на "четворката", според "Transfermarkt" е бил уелсецът Джак Уорнър, който е стартирал традицията през далечната 1949 година. Имена като Денис Лоу, Джон Фицпатрик, Денис Ървин, Стийв Брус, Дарън Фъргюсън също са носили "4" на гърба си.

Любопитен е фактът, че две от емблемите на Юнайтед през 90-те - Райън Гигс и Петер Шмайхел също са носили този номер, преди уелсецът да вземе "11", а датчанинът "1". Последният футболист с "четворката" пък бе Фил Джоунс, който напусна след края на изминалата кампания.

Юнайтед договори Амрабат под наем от Фиорентина за срок от една година, а през 2024-а ще получи опцията да откупи мароканския полузащитник за сумата от 20 милиона евро.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Юнайтед изгони бранител, а той бързо си намери нов отбор.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички