Ексклузивно: Бразилия би шута на звезда след сигнал за физическо насилие


Ексклузивно: Бразилия би шута на звезда след сигнал за физическо насилие
Снимка: Getty Images

7546 0

Италианският журналист Фабрицио Романо разпространи късно в понеделник вечер решението на бразилската футболна федерация по адрес на Антони

Южноамериканската звезда на Манчестър Юнайтед в последния момент бива изключен от селекцията на Бразилия за предстоящите световни квалификации с Боливия и Перу в началото на месец септември. 

Позицията на футболиста

Причината е започнатото разследване срещу офанзивния футболист по сигнал за физическо насилие от бившата му приятелка Габриела. Още по-рано през деня Антони обяви, че макар да е имало словесни обиди от двете страни - той никога не й е посягал:

"Мога обаче да кажа с увереност, че обвиненията са неверни и че доказателствата, които вече са представени - показват, че съм невинен по повдигнатите обвинения. Отношенията ми с г-жа Габриела бяха бурни, със словесни обиди и от двете страни, но никога не съм упражнявал физическа агресия. 

Всеки път, независимо дали в показания или в интервю, тя представя различна версия на обвиненията. По този начин искам да отрека отправените обвинения и да информирам, че оставам на пълно разположение на бразилските власти.

Вярвам, че продължаващите полицейски разследвания ще разкрият истината за моята невинност", написа състезателят в социалните мрежи.

Решението на федерацията

Изказването на Антони обаче не успя да повлияе на местните футболни лидери, които го отстраниха в последния момент от отбора за предстоящите срещи. Тепърва се очаква и позиция на Манчестър Юнайтед, който през годините е показал, че е безкомпромисен по подобни въпроси. 

В момента на решението на бразилската федерация - Антони е бил в Сао Пауло, откъдето е очаквал да се присъедини към лагера на "Селесао". Той е вече е бил дал своите показания в полицията. 

Следете всичко от света на футбола със SportLive.bg!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички