Сензационно: Челси се обади на своя легенда за заместник на Греъм Потър?


Сензационно: Челси се обади на своя легенда за заместник на Греъм Потър?
Снимка: GettyImages

1648 0

Ръководството на Челси се е свързало с едно от най-големите имена сред треньорите във футбола след уволнението на Греъм Потър. "Сините" са се обадили на не кого да е, а своя бивш наставник и легенда на клуба Жозе Моуриньо. 

"Reelevo" съобщава, че лондончани са направили въпросната стъпка в опит да привлекат постоянен треньор след края на сезона. Като временен такъв бе назначена друга легенда на тима в лицето на Франк Лампард. Много вероятно е обаче той да не продължи начело на отбора след последния мач от настоящата кампания. 

Испанското издание твърди, че "сините" са обсъдили възможността Моуриньо да се завърне на "Стамфорд Бридж". Към момента португалският специалист ръководи Рома, с която пожъна немалко успехи. Те обаче са далеч от постигнатото с английския гранд.

Жозе с Челси

Моуриньо има два периода като треньор на лондончани. Той заема поста между 2004 и 2007-а година и за втори път между 2013 и 2015-а година. Под негово ръководство тимът триумфира във Висшата лига 3 пъти, печели ФА Къп веднъж, както и Карабао Къп четири пъти. Впоследствие е част от Манчестър Юнайтед, Тотнъм и Рома.

И с Рома

С Рома португалецът вдигна трофея от Лигата на конференциите през изминалия сезон. До момента "римските вълци" имат записани 50 победи, 19 равенства и 26 загуби с него начело. Той се превърна в първия треньор, спечелил и трите европейски клубни турнири. 

Това обаче далеч не е единственото предложение към Моуриньо. Наскоро той получи и друго, изключително впечатляващо от финансова гледна точка такова.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички