Официално: Франк Лампард се завърна обратно в Челси


Официално: Франк Лампард се завърна обратно в Челси
Снимка: Getty Images/Guliver

1508 0

Легендарният футболист на Челси и бивш мениджър на лондончани Франк Лампард официално бе провъзгласен за временен старши треньор на "сините" до края на настоящата кампания.

Франк Лампард се завръща на мениджърския пост на "Стамфорд Бридж", след като водеше тима в периода 2019 - 2021 година, преди да бъде уволнен и наследен от Томас Тухел.

Сега Франки Лампард се превърща в наследник на своя сънародник Греъм Потър, който бе освободен в неделя (2 април) след загубата с 0:2 от Астън Вила.

"Щастливи сме да приветстваме Франк отново на Стамфорд Бридж. Франк е член на Залата на славата на Висшата лига и легенда в този клуб. Докато продължаваме нашия задълбочен и изчерпателен процес за постоянен старши треньор, искаме да предоставим на клуба и нашите фенове ясен и стабилен план за остатъка от сезона. Искаме да си дадем всички шансове за успех и Франк притежава всички характеристики и качества, от които се нуждаем, за да пресечем финалната линия", сподели собственикът Тод Боели за клубния уебсайт.

"Имаме важен мач срещу Уулвс в събота и след това ще насочим вниманието си към четвъртфиналите на Шампионската лига в Мадрид следващата седмица. Ние всички ще дадем пълната си подкрепа на Франк, тъй като се стремим да постигнем възможно най-добрия резултат от всички останали мачове", добави още американският милиардер.

От клуба също така обявиха, че продължават с търсенето на постоянен мениджър, който да поеме "сините" след края на сезона.

Статистиката на Лампард с Челси

Като мениджър Франк Лампард успя да изведе Челси до четвъртата позиция през сезон 2019/20 във Висшата лига. През същия сезон той успя да стигне и до финала за ФА Къп, който обаче бе загубен от Арсенал с 1:2.

През януари 2021 година обаче, след серия от незадоволителни резултати, легендата на Висшата лига бе освободен от тогавашния собственик Роман Абрамович. В 84 мача начело на "сините" в периода 2019-2021 година Лампард стигна до 44 победи, 17 равенства и 23 поражения. Неговият Челси вкара общо 163 и допусна 106 такива в този период.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Стана ясно как авторитетът на Потър се е сринал в съблекалнята на Челси.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички