Вратарят, който бележи и асистира: Алисон записа името си в историята на Висшата лига


Вратарят, който бележи и асистира: Алисон записа името си в историята на Висшата лига
Снимка: Getty Images

2978 0

Вратарят на Ливърпул Алисон Бекер изигра поредния си фантастичен мач за отбора, опазвайки вратата си "суха" срещу шампиона Манчестър Сити при победата с 1:0 на "Анфийлд" в неделя. Освен че бе безупречен под рамките на вратата, Алисон се отчете и с асистенция за победния гол.

Асистенцията на Алисон за гола на Салах

Изритана топка от Алисон намери Мохамед Салах в предни позиции, който се справи с Жоао Кансело, за да се понесе към вратата на Манчестър Сити и да реализира попадение. Така стражът на мърсисайдци записа и асистенция на името си, с която на практика влезе в историята.

Алисон стана рекордьор по голови участия във Висшата лига

Алисон Бекер вече има един гол и четири асистенции във Висшата лига, с което се превръща във вратаря с най-голям голов принос в историята на английското първенство. Стражът има общо пет голови участия под формата на голове и асистенции - нещо, което никой друг вратар в Премиър лийг не е правил.

Алисон вероятно е един от малкото играчи на Ливърпул, който се намира в добра форма през новия сезон. Неговите спасявания бяха в основата и на успеха срещу "гражданите". Възпитаниците на Юрген Клоп нанесоха първа загуба на Манчестър Сити във Висшата лига, но трябваше да напуснат терена с горчивина, след като ключов играч на Ливърпул бе изнесен на носилка.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички