Вездесъщият Върджил ван Дайк, който пише уникална история с Ливърпул


Вездесъщият Върджил ван Дайк, който пише уникална история с Ливърпул
Снимка: GettyImages

5095 0

31-годишният национал на Нидерландия, присъединил се към Ливърпул в началото на 2018-а година - Върджил ван Дайк, се превърна в един от най-коментираните футболисти в света, след като за правата му бяха похарчени над 84 милиона и половина евро при акостирането му на "Анфийлд".

Той е поредният настоящ или бивш играч на мърсисайдци, който бива привлечен от Саутхямптън и става основен футболист в състава на Юрген Клоп, а подобна бе ситуацията и със Садио Мане, изиграл огромна роля при последните му месеци в Ливърпул. 

"Страховитият" рекорд, който Ван Дайк постигна

Вездесъщият нидерландец няма изпусната минута за клубния си тим от началото на сезона и продължава да играе на най-високо ниво. Той преподписа през миналото лято за срок от четири години, а толкова му трябваха и в Ливърпул за личен и клубен рекорд, с който малко може да се похвалят. 

Върджил ван Дайк оформи серия от 69 срещи, в които е взел участие с екипа на Ливърпул пред домакинска публика на "Анфийлд" и мърсисайдци не са загубили двубой. През това време световният колос мина през различни перипетии, но остава непобеден при появата на нидерландеца на терена. 

Невероятното представяне на бранителя срещу Манчестър Сити

Една от най-успешните покупки на Юрген Клоп изигра съществена роля и при спечеленото домакинство на Манчестър Сити от 11-тия кръг на Висшата Лига, в която среща мърсисадци бяха определяни за аутсайдери, но изковаха ценната победа. 

Ван Дайк се превърна във втория "най-добър играч" на Ливърпул след Алисон, тъй като бе оценен с оценка от 7.5/10. Той отново остана през цялата среща на терена, а статистиката е красноречива за представянето му. Според "Mirror", футболистът се е отчел със 7 изчиствания, 1 блокиран удар, 100% спечелени борби и също толкова успешно представяне на земята. В същото време е съумял да се отчете с 83% успешни пасове - 40 от 48. 

Какво е помогнало за успеха срещу шампионите

Самата звезда на Ливърпул - Върджил ван Дайк, говори след третата победа от началото на сезона във Висшата лига и разкри какво е помогнало на мърсисайдци за победата в дербито с Манчестър Сити:

"Атмосферата беше необходима днес. Тя ни помогна. Феновете са наясно, че това не беше най-доброто начало – имахме нужда от всички в най-добрата си форма, включително самите привърженици, и днес те бяха изключителни. Помогнаха ни", обясни изключителният бранител.

Неговите качества бяха оценени и от легендарния Джейми Карагър, който също оцени представянето на играча в срещата: 

"Никога не съм виждал Върджил ван Дайк, който видях днес. Той изглеждаше така, сякаш беше наистина "запален". Той игра така, сякаш има какво да доказва. Досега съм го виждал в стандартното му ниво. Той беше лидер и ние поискахме това преди мача", обясни бившият капитан.

Успехите на Ван Дайк

Доброто представяне и участието на нидерландеца в колектива на Ливърпул през последните години донесоха на нидерландеца страхотни награди, като през 2019 г. бе най-силното му лично представяне. Той бе избран за "Най-добър защитник" от "Франс Футбол", а откакто е играч на Ливърпул спечели с тима дългоочакваната Висша лига, Шампионска лига, ФА Къп, Къмюнити Шийлд и Карабао Къп. 

Вижте какво историческо постижение постигна Алисон с Ливърпул!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички