Сделката по прехвърляне на собствеността на Нюкасъл е в напреднал етап


Сделката по прехвърляне на собствеността на Нюкасъл е в напреднал етап
Снимка: Guliver/GettyImages

1067 0

Сделката по прехвърлянето на собствеността на Нюкасъл е все по-близо до осъществяване. Английската Висша лига е била информирана, че „свраките“ ще бъдат купени от собственици от Държавния фонд на Саудитска Арабия.

От английския клуб отказаха да коментират новината в неделя вечер. Според ‘Daily Telegraph’ обаче преговорите за смяната на собствеността са в напреднал етап. Изданието добавя, че офертата на инвеститорите от Саудитска Арабия към настоящия собственик на „джордитата“ Майк Ашли е на стойност 340 милиона паунда. Самият Ашли в момента в момента е извън страната. Ашли е собственик на Нюкасъл от 2007-ма година.

Ако сделката по прехвърлянето на собствеността на елитния английски тим се осъществи, се очаква за директор на тима да бъде шефът на Държавния фонд на Саудитска Арабия Йасър Ал-Румаян. А ето кое голямо име от света на спорта изрази желание да купи „свраките“ по-рано през тази година.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички