Перфектно второ полувреме донесе най-резултатната победа на Арсенал при Артета


Перфектно второ полувреме донесе най-резултатната победа на Арсенал при Артета
Снимка: Getty Images/Gulliver

1188 0

Арсенал постигна убедителна победа с 4:0 у дома срещу Нюкасъл в двубой от 26-ия кръг на Висшата лига. И четирите попадения паднаха през втората част, като техни автори са Обамеянх, Пепе, Месут Йозил и Лаказет. По този начин отборът постигна най-убедителната си победа под ръководството на Микел Артета.

"Свраките" започнаха по-добре срещата, като в 15' Лонгстадф засече с глава центриране на Лазаро, но въпреки че топката рикощира в Себайос, то Лено успя да спаси.  Първият по-опасен удар за домакините бе в 21', когато Сака отправи добър удар, но Дубравка спаси. Малко след половин час игра дойде и първият точен удар за "артилеристите". Той бе дело на Обамеянг, но стражът на Нюкасъл се справи. Към края на полувремето отборът на Артета заигра по-добре, но им липсваше завършващият удар.

Втората част започна доста по-оптимистично за лондончани. В 50' Нкетиа засече подаване на Пепе, но топката се отби в напречната греда. 4 минути след това обаче Арсенал поведе, като този път Обамеянг се възползва от перфектно подаване на Пепе. В 57' "топчиите" нанесоха и втори удар, след като Сака проби отляво и подаде към Пепе, който не сгреши за 2:0.

В 63' гостите бяха близо до изравнително попадение, но Кларк стреля встрани от вратата, а и Давид Луис успя леко да отклони топката в последния момент. Гредата за втори път помогна на Нюкасъл в 67-ата минута, когато Обамеянг опита прехвърлящо центриране, след което топката "кацна" върху напречната греда. 15-ина минути преди края хубав удар на Сент-Максимин от границата на наказателното поле срещна гредата.

В края на двубоя Арсенал стигна до още две попадения. В 90' прецизно връщане на топката от аутлинията от страна на Александър Лаказет намери Месут Йозил  пред самата врата и той лесно вкара топката в средата на мрежата. В добавеното време Никола Пепе сервира топката на Александър Лаказет в наказателното поле и той я завъртя в дясната страна на мрежата зад Мартин Дубравка.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички