Нюкасъл шокира Челси в края и завърза битката за топ 4


Нюкасъл шокира Челси в края и завърза битката за топ 4
Снимка: Gulliver/GettyImages

1892 0

Отборът на Нюкасъл победи Челси в двубой от 23-тия кръг на Английската Висша лига. Единственият гол на „Сейнт Джеймсис Парк“ отбеляза Айзък Хейдън в последната минута от двубоя.

Нюкасъл имаха добра възможност в началото на срещата да открият резултата. Топката бе центрирана към Жоелинтон, но ударът с глава на бразилския нападател срещна напречната греда на вратата на Кепа. Впоследствие по-чистите положения до края на полувремето бяха на сметката на Челси. Първо Н‘голо Канте подаде добра топка към Тами Ейбрахам, като английският национал отигра по отличен начин с пета топката, но впоследствие стана ясно, че е имало засада. В края на полувремето отново лондончани имаха добра възможност да стигнат до гол, като след разбъркване в наказателното поле топката се озова в Уилян. Ударът на крилото обаче мина покрай вратата на Дубравка.

Челси опита да наложи превъзходството си и в началото на втората част. Тами Ейбрахам получи добра топка в наказателното поле, но нападателят не успя да отиграе по най-добрия начин. Лампард опита да освежи халфовата линия с включването на Рос Баркли. В 72-рата минута Ейбрахам отново открадна една топка в наказателното поле, но не успя със завършващия удар. В 77-мата минута Аспиликуета подаде към Ейбрахам, като нападателят отново не успя да реализира в мрежата на Дубравка. В самия край на срещата топката бе центрирана, при което Айзък Хейдън засече топката в мрежата на Кепа Арисабалага и по този начин изненадващо донесе 3-те точки за Нюкасъл

Загубата означава, че Челси продължават да са на 4-тата позиция в класирането, като тимът остава с актив с от 39 точки и е на 5 точки пред преследвачите си за местата, даващи право на участие в Шампионската лига – Манчестър Юнайтед и Уулвърхемптън. Нюкасъл събират 29 точки и са на 12-тата позиция в класирането.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички