Саутхемптън спря серията на Манчестър Сити в нервен мач с два гола и три греди


Саутхемптън спря серията на Манчестър Сити в нервен мач с два гола и три греди
Снимка: Getty Images

2663 0

Саутхемптън сложи край на серията от осем поредни победи на Манчестър Сити във всички турнири и двата отбора завършиха 1:1 в мач от 23-ия кръг на английската Висша лига.

Не бяха изминали и 7 минути от началото на срещата и домакините поведоха в резултата. Кайл Уокър-Питърс напредна по дясното крило, направи двойно подаване със свой съотборник, навлезе по диагонал в наказателното поле и със страхотен удар в далечния ъгъл матира Едерсон за 1:0!

В 23-ата минута Армандо Броя бе изведен зад отбраната и прати за втори път топката във вратата на Сити, но впоследствие бе маркирана засада, каквато действително имаше.

Шест минути преди края на първото полувреме "гражданите" стигнаха до най-добрата си възможност за гол, след като Фодън намери с успореден на голлинията пас непокрития Стърлинг, но той направи непростим пропуск от 3-4 метра, пращайки топката в тялото на вече падащия на земята вратар.

"Светците" не бяха далеч от второ попадение още в 46-ата минута, но Едерсон отрази удар с глава на Ян Беднарек. Малко след това Аймерик Лапорт спаси чист гол, след като се хвърли в последния момент на шпагат в краката на Броя и блокира шута му. При последвалия корнер отново нападателят на Саутхемптън бе близо до 2:0, но левият страничен стълб се оказа на пътя на топката. 

В 65-ата минута Манчестър Сити се върна в мача, след като Аймерик Лапорт засече центриране на втора греда и не остави шансове на Фрейзър Форстър! Играчите на Пеп Гуардиола усетиха, че е настъпил моментът да "натиснат газта" и в рамките на три минути, между 70 и 73-а мин., нацелиха две греди - първо удар на Кевин де Бройне от 25 метра се спря в лявата, а след това и Габриел Жезус я нацели с глава отблизо. 

В 78-ата минута Армстронг фаулира грубо голмайстора Лапорт и последва разглеждане на ситуацията с ВАР, а решението бе едно - няма червен картон. Две минути преди края на редовното време шут на Де Бройне мина на около метър встрани от вратата на Форстър, който не помръдна при изстрела на белгиеца. 

Така Манчестър Сити събра актив от 57 точки и Ливърпул има шанса да се доближи на само шест от него, ако спечели двата си отложени мача. Саутхемптън пък е на 12-а позиция с 25 пункта (колкото има и 11-ия Лестър)!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички