Само заради формата си! За по-малко от година звезда от Висшата лига вдигна цената си с 1900%


Само заради формата си! За по-малко от година звезда от Висшата лига вдигна цената си с 1900%
Снимка: GettyImages

1377 0

Звездата на Брайтън Каору Митома направи сериозна заявка за бъдещето си в клуба от Висшата лига, подписвайки нов договор, който е до лятото на 2027 г. Той бе привлечен от клуба през август 2021 г. само за 3 милиона евро от японския Кавазаки Фронтале, а Митома бързо се превърна в едно от най-впечатляващите попълнения на английския футбол.

Колко добре се разви Митома в Брайтън?

След преместването си в Англия Митома веднага бе изпратен под наем в белгийския Роял Юнион Сен Жилоаз, където той проби в европейския футбол с впечатляваща кампания 2021/22. Това бе пренесено с относителна лекота за играча до еднакво впечатляващо представяне във Висшата лига.

В течение на последните два сезона Митома отбеляза 19 гола и асистенции в лигата. Цифра, която го поставя на едно ниво с по-големи звезди като Габриел Жезус и Бруно Фернандес за същия период от време - благодарение на забележителните си технически способности. Откакто направи своя дебют за Брайтън миналата година, само четирима играчи са направили повече дрибъли във Висшата лига от Митома.

Огромен скок в цената му

Всъщност няма съмнение, че японското крило е неочакваната звезда и това е отразено в увеличениета на пазарната му стойност, откакто направи своя дебют миналия сезон. През това време стойността му се е повишила с невероятните 47,5 милиона евро до момента, в който сега струва 50 милиона евро. Това до голяма степен се дължи на огромното увеличение от 18 милиона евро, което Митома получи в неотдавнашната актуализация на пазарната стойност на "Transfermarkt" за Висшата лига по-рано този месец.

Това не само е увеличение от 1900% за малко повече от година, но е и деветото най-голямо увеличение на играч във Висшата лига за този период от време. Впечатляващо постижение, като само двама от тези осем играчи над Митома видяха как стойностите им се увеличават само заради формата, а не чрез огромни трансфери. Като такъв, Митома сега е вторият най-ценен играч на Брайтън и несъмнено една от най-важните им звезди. А в Англия изненадаха с новина, че се готвят за мач на Бъдни вечер.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички