Феновете веднъж спряха тази лудост, но от Висшата лига готвят мач на Бъдни вечер


Феновете веднъж спряха тази лудост, но от Висшата лига готвят мач на Бъдни вечер
Снимка: Gulliver/ Getty Images

1891 0

От ръководството на Висшата лига обмислят въвеждането на футбол на Бъдни вечер тази година, гръмнаха медиите в Англия. Това ще е огромна промяна, която едва ли ще се понрави на футболистите.

Нито един мач от Висшата лига не е игран на 24 декември от 1995 г. Това може да се промени тази година, като лигата все още финализира своя празничен график.

Ясно е кой мач няма да е на Бъдни вечер

Според "Telegraph" "поне" ​​един мач от програмата на 23 декември може да бъде преместен на 24-ти. Шефовете на лигата обаче няма да преместят основния мач между Ливърпул и Арсенал за този ден.

Други планирани мачове включват Уест Хям срещу Манчестър Юнайтед, Тотнъм срещу Евертън и Уулърхемптън срещу Челси. Сблъсъкът на Манчестър Сити с Брентфорд вече беше отложен заради участието на шампионите на Световното клубно първенство.

Футболът на Бъдни вечер беше избягван преди това поради опасения от обратна реакция. Потенциалният хаос при пътуване за феновете е основната причина за безпокойство. За последно тази възможност беше сериозно обсъждана през 2017 г., но беше отхвърлена след натиск от фен групи и депутати.

От началото на ерата на Висшата лига през 1992 г. само победата на Лийдс с 3:1 над Ман Юнайтед през 1995 г. се е играла на Бъдни вечер. Ръководителите на Висшата лига са готови да финализират решенията си скоро, като потвърждението е възможно да стане факт още днес.  А ще се отнася до Юнайтед, то съвсем скоро може да има нов собственик.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички