Стана ясно защо Барселона изпрати "наследника на Меси" под наем в Брайтън


Стана ясно защо Барселона изпрати "наследника на Меси" под наем в Брайтън
Снимка: Getty Images

14140 0

Барселона и английският Брайтън сключиха интересна сделка към края на летния трансферен прозорец. Каталунците изпратиха своя талант Ансу Фати под наем на Острова, а наскоро се изясни и причината за това действие.

Фати - провал?

Испанското издание "SPORT" информира, че на "Камп Ноу" са очаквали развитие от страна на младока. Шави и неговият технически щаб са чакали Ансу Фати да направи крачка напред в тренировките и мачовете през миналия сезон, но това така и не се случи.

В крайна сметка, те са взели решението, че футболистът изобщо не е напреднал и че сделката под наем е била най-добрият вариант за неговото развитие в близкото бъдеще.

Припомняме, че Ансу Фати бе спряган за наследник на Лео Меси, след като аржентинецът напусна Каталуня през 2021 година. Испанецът дори взе номер "10", но така и не успя да опровергае очакванията към него.

20-годишният нападател вече има 2 мача с екипа на "чайките", като все още не се е отчел нито с гол, нито с асистенция. Преди да премине в Брайтън той взе участие в три срещи с каталунците, но и в тях не впечатли.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Барса губи основен играч до ноември?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички