Попитан за "Златната топка": Ас на Манчестър Сити "отряза" Холанд в полза на Лео Меси


Попитан за "Златната топка": Ас на Манчестър Сити "отряза" Холанд в полза на Лео Меси
Снимка: колаж: SportLive.bg; снимки: Getty Images

1486 0

Един от лидерите в състава на Манчестър Сити - Родри, проговори за "Златната топка", като отговори на въпрос за това кой ще бъде нейния носител за 2023-а година. 

Отговорът на Родри

Испанският национал много бързо забрави за своя съотборник Ерлинг Холанд и посочи Лионел Меси като основен фаворит за най-ценния индивидуален приз в световния футбол.

"Кой ще спечели Златната топка? Лично за мен мисля, че това ще бъде Лионел Меси", заяви Родри в интервю за "El Partidazo de COPE".

Припомняме, че по-рано през седмицата испанското издание "SPORT" вече информира, че Меси ще вземе "Златната топка" за осми път, след като най-накрая спечели Световната купа с Аржентина на Мондиал 2022. Победителят ще бъде обявен в "Theatre du Chatelet" в Париж на 30 октомври на церемония, водена от легендата на Челси Дидие Дрогба.

Ерлинг Холанд безспорно е сред фаворитите за отличието. Норвежецът вкара 52 гола в спиращ дъха дебютен сезон за Сити, помагайки на тима да постигне историческия требъл. Той разби много рекорди, след като се присъедини от Борусия Дортмунд и сезонът му завърши със златни медали във Висшата лига, ФА Къп и Шампионска лига.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Пеп Гуардиола убеждавал Джуд Белингам цели 3 часа защо трябва да премине в Манчестър Сити.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички