Само Манчестър Сити може да попречи на Манчестър Сити да стане шампион в Англия


Само Манчестър Сити може да попречи на Манчестър Сити да стане шампион в Англия
Снимка: Getty Images

4003 0

В първите 25 минути на "Етихад" Манчестър Сити показа защо е фаворит за спечелването на титлата във Висшата лига през този сезон, но след това, в първите 20 минути на второто полувреме, показа и защо може да не е фаворит, пише Роб Доусън в коментар за "ESPN" след победата с 6:3 над Лестър на "Боксинг Дей".

Отборът на Пеп Гуардиола нямаше проблем да вкара четири пъти в рамките на половин час срещу Лестър. Ако не бяха и двете чудесни спасявания на Каспер Шмайхел и няколкото пропуска, "гражданите" са можели да вкарат осем гола преди полувремето, пише Доусън.

След това той акцентира върху факта, че "лисиците" са отбелязали три попадения само за десет минути и тогава са се видяли някои притеснени физиономии по лицата на домакините. Паниката беше краткотрайна, тъй като Сити вкара още два гола за 6:3, но в хода на мача тимът не бе толкова доминиращ, колкото предполагаше резултатът или както Гуардиола би се надявал, особено след такова начало на срещата.

Испанецът без съмнение ще се притеснява, че отборът му допусна 14 удара към вратата си, осем от които бяха точни, въпреки че притежаваше топката в 72 процента от времето.

Гуардиола има толкова силен състав, че докато редица отбори от Висшата лига се борят със случаите на коронавирус, той може да си позволи да остави играчи като Джак Грилиш и Фил Фодън на пейката. Мениджърът има цял куп от атакуващи футболисти, от които да избира, но нападението на Лестър, което беше изградено върху бързи и ефективни контраатаки, може би, даде доказателство за това колко важен е станал Родри, продължава материала на "ЕSPN". Испанският халф не беше наличен за този мач и това се забеляза - неслучайно този сезон процентът на победи на "гражданите" с Родри в състава е 86 процента, а без него той пада до 29 процента...

Журналистът Роб Доусън завършва с твърдението, че на този етап Манчестър Сити спазва темпото, което води до спечелването на титлата в Англия, но мачът с Лестър е доказал, че най-голямата им пречка пред трофея може да са си самите те!

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички