Треньорът на Челси Томас Тухел се ядоса на Висшата лига: Чудим се как да запълним дупките


Треньорът на Челси Томас Тухел се ядоса на Висшата лига: Чудим се как да запълним дупките
Снимка: Getty Images

1805 0

Старши треньорът на Челси - Томас Тухел, бе доволен от победата на неговия тим в гостуването на Астън Вила, но изрази разочарованието си от факта, че не може да прави пет смени в мачовете, въпреки че Ковид-19 удари здраво отборите на Острова:

"Показахме добра реакция след тяхното попадение. Този автогол направи нещата доста сложни, но отговорът ни бе на ниво и постигнахме заслужена победа", заяви той в началото на своята пресконференция и добави:

"Имаме доста притеснения за контузени играчи. Калъм Хъдсън-Одой се наложи да играе 90 минути, макар доскоро да се лекуваше от COVID-19. Тиаго Силва се контузи, Нголо Канте е с травма. Матео Ковачич се наложи да влезе, въпреки че доскоро и той бе контузен и с COVID, без да е тренирал и да е подготвен".

"Чудим се как да запълним дупките. В същото време играем срещу отбори, които не участват в Европа. Петте смени бяха измислени заради COVID. Сега сме по средата на поредна криза, като мачовете на някои отбори са отложени, а на други - не. Това създава неравнопоставеност", смята немецът и продължи в същия дух на възмущение:

"Ние сме единствената лига, която продължава да играе през зимата. Това ми харесва, но трябва да пазим играчите. Всички други първенства имат пет смени. А след това трябва да играем срещу техните отбори в Шампионската лига. Доста е изнервящо, а изглежда няма да спре".

Предстои ни мач с Брайтън, който е доста силен физически отбор, а след това предстоят два мача с Тотнъм, който е аут от Европа и ще съсредоточи всички усилия в първенството и в Карабао Къп".

*Вижте и какви рекорди паднаха след мача Астън Вила 1:3 Челси!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички