Само 4 дни по-късно: Манчестър Сити смачка Арсенал на ходом


Само 4 дни по-късно: Манчестър Сити смачка Арсенал на ходом
Снимка: Guliver/GettyImages

1899 0

Лидерът във Висшата лига Манчестър Сити стигна до стряскащо лесна победа срещу Арсенал, и то за втори път в рамките на само 4 дни. След като в неделя "гражданите" стигнаха до 3:0 във финала за Купата на Лигата, в четвъртък вечер на "Емиратс" възпитаниците на Хосеп Гуардиола повториха резултата, вкарвайки 3 попадения през първото полувреме.

Още в 15' Лирой Сане се подигра със защитата на Арсенал ала Лео Меси, премина покрай четирима на скорост и поднесе топката на Бернардо Силва, който успя да преодолее Петър Чех - 0:1.

В 28' атаката на Сити отново се разви отляво, където между няколко защитници Сане успя да подаде на Агуеро в наказателното поле. С едно докосване аржентинецът намери Силва, който овладя елегантно, а едновременно с това елиминира защитник. Останал очи в очи с Чех той запази самообладание и вкара - 0:2.

Сане ознаменува отличната си игра и с гол. Давид Силва изведе Кайл Уокър в наказателното поле, защитникът пусна центриране, а в последния момент германският национал смени посоката и изпревари защитник на Арсенал, засичайки във вратата - 0:3.

През второто полувреме гостите от Манчестър нямаха почти никакъв интерес към двубоя, но Арсенал не успя да се възползва от това. Обамеянг можеше да върне интригата в мача, след като получи правото да изпълнява дузпа в 53', но Едерсон хваа ъгъла и успя да спаси вратата на своите. Малко по-късно отново той получи топката в удобна ситуация, но стреля в аут.

12 минути преди края Серхио Агуеро можеше да направи победата още по-убедителна, но Чех се отчете със спасяване в единствения случай, в който гостите стигнаха до опасна ситуация през вторите 45 минути.

Победата е под №24 през кампанията за Манчестър Сити, който има 3 равенства и само една загуба до момента. Отборът на Хосеп Гуардиола е отбелязал 82 гола и има 75 точки - 16 пред Манчестър Юнайтед.

Арсенал е на 6-о място и мисия "топ 4" изглежда неизпълнима, тъй като Тотнъм е на цели 10 точки през "артилеристите". Челси е на 5-о място с актив от 53 точки - 8 пред градския си съперник от "Емиратс".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички