Когато разбиеш два пъти рака и сбъднеш мечтата си да играеш на "Уембли" (ВИДЕО)


Когато разбиеш два пъти рака и сбъднеш мечтата си да играеш на "Уембли" (ВИДЕО)
Снимка: Guliver/GettyImages

1876 0

Малцина са тези, които успяват да се преборят с различните разновидности на болестта "рак". Още по-малко са тези, които успяват да се преборят с рядко заболяване два пъти, а в същото време да не позволят това да спре мечтите им. Точно това обаче се случи с едно сравнително непознато име снощи в мача Тотнъм - Рочдейл.

"Шпорите" разбиха съперника си от ниските дивизии на Англия с 6:1, но не това беше основната новина по време на мача. Най-вълнуващият момент дойде в 64', когато на терена се появи 28-годишният боец Джо Томпсън - човек, който на два пъти разби коварната болест и сбъдна мечтата си да играе на емблематичния "Уембли".

През 2013 година младият Томпсън разбира, че е болен. Той е диагностициран с лимфома на Ходжкин, но за щастие болестта е открита на време и през 2014 година успява да се излекува за радост на всички. Но през 2017 година той получава нова шокираща новина - открит е рак в клетките му - за втори път, и то само на 27-годишна възраст. Но дори това не го спира да преследва мечите си.

С непобедима решителност Томпсън успява да премине и през това изпитание на живота си, а в навечерието на Коледа миналата година той вече е в ремисия, а на терена футболистът се завърна точно преди Коледа. Символично.

През 2013-та Томпсън бе диагностициран с лимфома на Ходжкин, бе излекуван напълно през 2014-та и игра футбол до момента, в който тази година отново бе открит рак в клетките му. 

"Свършихме много работа самостоятелно. Много съм щастлив отново да съм на терена. Първоначално почвахме и спирахме непрекъснато. Първите шест седмици все още усещах ефектите от химиотерапията и лечението. Първо беше, да видим дали мога да ходя, после да карам колело и накрая да тичам. След това вече дойде и футболът, но бях доста схванат, меко казано. Мускулите ми постепенно станаха достатъчно здрави, за да участвам в тренировките и сега вече влизам в игрови ритъм. Не искам никакво съчувствие. Никой на тренировка поне не ми спестява ритниците," завърши Джо Томпсън след мача, в който се появи в края на миналата година.

А сега изпълни мечтата си - да играе в мач на "Уембли". Фантастична история...

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички