Роналдо иска да разтрогне с Манчестър Юнайтед, за да стане свободен агент


Роналдо иска да разтрогне с Манчестър Юнайтед, за да стане свободен агент
Снимка: Getty Images

2232 0

Суперзвездата на Манчестър Юнайтед Кристиано Роналдо настоява да разтрогне с "червените дяволи", за да стане свободен агент и да си намери по-лесно нов клуб, пише британското издание Daily Mail. Португалецът силно желае да си тръгне от "Олд Трафорд" само един сезон след завръщането му и натиска клуба да разтрогнат договора му.

Кристиано иска да играе в Шампионска лига, а това няма да е възможно с отбора на Юнайтед през новия сезон. Именно затова португалецът и неговият агент Жорже Мендеш усилено търсят клуб, който да го привлече. До момента обаче по-голямата част от водещите грандове не желаят да взимат Роналдо, а вероятно една от причините е и трансферната сума, която трябва да се плати на "червените".

Роналдо готов да се откаже от тлъстата си заплата в Манчестър Юнайтед

Тъкмо поради тази причина Роналдо иска да разтрогне настоящия си договор с Юнайтед, който е до лятото на 2023 година, за да може да се присъедини като свободен агент към друг отбор. Португалецът е готов да се откаже от тлъстата си заплата, която е в размер на 360 000 паунда на седмица - без да има претенции към нея за оставащата година от контракта.

Кои грандове отказаха да вземат Кристиано Роналдо?

Челси и Байерн Мюнхен вече отхвърлиха възможността да вземат Роналдо, а със същата нагласа са и грандове като Манчестър Сити и ПСЖ. Реал Мадрид и президентът Флорентино Перес също не желаят да си връщат Роналдо, а Атлетико Мадрид, в лицето на феновете и президента, дадоха ясно да се разбере, че Кристиано няма как да облече тяхната фланелка.

В същото време мениджърът на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг бе категоричен, че Роналдо е собственост на "дяволите" и попада в плановете му за новия сезон. На Острова обаче изказаха съмнения, че съблекалнята на Манчестър Юнайтед ще гледа по друг начин на Роналдо, ако остане на "Олд Трафорд".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички