Роналдо, провалил се в Барса и Левандовски оглавяват топ 10 на най-скъпите играчи над 30 години


Роналдо, провалил се в Барса и Левандовски оглавяват топ 10 на най-скъпите играчи над 30 години
Снимка: Getty Images

7419 0

Носителят на пет "Златни топки" Кристиано Роналдо държи рекорда за най-скъп трансфер в историята на футбола за играчи над 30-годишна възраст. Португалецът премина от Реал Мадрид в Ювентус през лятото на 2018-а за сумата от 126 млн. долара, припомня Bleacher Report.

Любопитното е, че на второ място в тази класация е Миралем Пянич, за когото испанският колос Барселона заплати 65 милиона долара на Ювентус през сезон 2020/21. Трансферът обаче се оказа провал за каталунците, тъй като Пянич така и не разгърна потенциала си и след само един сезон напусна в посока Бешикташ.

На трета позиция е един "пресен" трансфер - този на Роберт Левандовски в Барселона за сума от порядъка на 49 милиона долара. Този трансфер на Барса обаче тепърва ще се доказва до каква е степен е успешен, тъй като бившият нападател на Байерн Мюнхен все още няма официален мач за "блаугранас".

Топ 10 на най-скъпите трансфери на играчи над 30 години се допълва от следните играчи: Паулиньо (45 млн.), Леонардо Бонучи (45 млн.), Калиду Кулибали (41 млн.), Раджа Наинголан (41 млн.), Габриел Батистута (39 млн.), Яспер Силесен (38 млн.) и отново Леонардо Бонучи, но този път за трансфера му обратно към Ювентус година по-късно за 38 милиона.

Всички трансферни новини следете в SportLive.bg!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички