Гуардиола: Стърлинг ще си върне формата


Гуардиола: Стърлинг ще си върне формата
Снимка: Getty Images/Guliver

1112 0

Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола смята, че крилото на отбора Рахийм Стърлинг ще се върне към най-добрите си дни скоро време. Английският национал се намира в изключително слаба форма от началото на 2020-та година.

Стърлинг беше може би най-добрият играч на Манчестър Сити през първата част от настоящия сезон, но не е отбелязвал гол от загубата на „гражданите“ срещу Уулвърхемптън с 2:3 в края на миналата година. 25-годишният футболист бе извън терените за кратко, след като имаше проблем с разтежение на бедрен мускул, но вече е на разположение и Пеп Гуардиола смята, че той ще възвърне формата си съвсем скоро. „Той е амбициран да се върне към най-добрите си дни. Беше контузен за две-три седмици и се нуждае от малко повече време, но той се завръща.“

Испанският наставник коментира и грешките на вратаря Едерсон в дербито срещу Манчестър Юнайтед. „Не съм се притеснявал за подобен тим действия като тези на Едерсон. Понякога се случва и вратарите да грешат. Това са футболистите, които най-често биват обвинявани. Когато грешат, те трябва да получат подкрепа. Понякога трябва да поговориш с тях, а в друга ситуация да ги оставиш насаме. Те са зрели и разбират какво трябва да направят“, каза Гуардиола.

А ето какво каза испанският мениджър за действията, които се предприемат във футбола в борбата срещу коронавируса.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички