Рязък завой: Абрамович изисква парите, дадени към Челси


Рязък завой: Абрамович изисква парите, дадени към Челси
Снимка: Getty Images

4321 0

Изключително тревожни новини засегнаха Челси в последните часове. Съобщава се, че Роман Абрамович може да вземе „обратен завой“ по отношение на заем, който е дал на „сините“ от Лонодн.

През 19-годишното си управление на „Стамфорд Бридж“ руският олигарх често инвестирал пари в клуба от Висшата лига в особено големи мащаби, като се твърди, че общата сума е достигнала 1,6 милиарда паунда.

Когато Абрамович анонсира, че напуска клуба от западен Лондон, той изрично заяви, че няма да иска никакви средства към него да бъдат върнати, но според The Times това може и да не е така, след като руснакът е променил позицията си. Така това допълнително ще усложни надпреварата за намиране на нов собственик на Челси.

Миналата седмица беше широко разпространявано, че Тод Бойли е очертаващият се нов собственик на отбора с американския си фонд Рейн Груп, като желанието е хората от корпорацията да встъпят в длъжност час по-скоро.

В момента по-нататъшните дискусии е вероятно да се проведат по план, но последното развитие може да попречи на усилията официалната продажба да стане в края на май, когато изтича специалният правителствен лиценз, даден от политиците във Великобритания.

А кой фен на Евертън "скри топката" на играч на Челси, вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички