Още един купувач за Челси се нареди на опашката - чака се развръзка скоро!


Още един купувач за Челси се нареди на опашката - чака се развръзка скоро!
Снимка: Getty Images

1187 0

Появи се нов кандидат за купуването на европейския клубен шампион Челси. Последната оферта е от компанията Centricus, чиито активи достигат 29 млрд. паунда. Клубът от Висшата лига беше обявен за продажба от руския собственик Роман Абрамович, преди да бъде санкциониран след инвазията на Русия в Украйна.

Най-малко четири други консорциума заявиха, че са направили оферти за закупуване на "сините от Лондон".

Една от тях включва бизнесмените сър Мартин Бротън и лорд Коу, а другата е оглавявана от британския инвеститор в имоти Ник Кенди.

Интересът на Съединените щати идва от семейство Рикетс, докато група, състояща се от швейцарския милиардер Хансйорг Вис и частния собственик на Лос Анджелис Доджърс Тод Боели, също е наддавала за акциите на футболния клуб.

Има също така съобщения, че е подадена оферта от Saudi Media Group, като американската инвестиционна фирма Raine Group се занимава с продажбата.

Тези наддавания ще бъдат сведени до кратък списък тази седмица, като продажбата се очаква преди края на месеца.

Новите кандидати от CFC обявиха, че тяхното намерение е да поддържат и да подкрепят съществуващото управление както на бизнеса, така и на спортните операции на CFC Group. Те възнамеряват също така е да поддържат съществуващата стратегическа посока. Кои обаче са трите най-добри оферти за Челси вижте, като последвате линка. 

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама
Избрано от Кратки истории

Единственото момиче в младежкия му тим учи Ерлинг Холанд на футбол (СНИМКИ+ВИДЕО)

Нападателят на Борусия (Дортмунд) Ерлинг Холанд е един от най-популярните и най-желаните футболисти към...

Реклама
Най-четени новини

виж всички