Натровиха собственика на Челси Роман Абрамович?


Натровиха собственика на Челси Роман Абрамович?
Снимка: GettyImages

44276 0

Собственикът на Челси Роман Абрамович, който е един от най-дейните олигарси на Русия в опитите си да бъде прекратена войната в Украйна, е бил отровен по време на една от срещите за дискутиране на мир между Русия и Украйна, пише Wall Street Journal

Абрамович и двама украинци - натровени по време на преговори?

Според информация на световната медия, Абрамович е бил част от преговори за мир в столицата Киев, а след нея е развил симптоми на отравяне. Срещата се е провела на 3-ти март. 

Информацията гласи, че собственикът на Челси и още двама високопоставени украински представители са развили тежки симптоми след срещата и се смята, че тримата са били обект на целенасочена атака с отрова. 

ВИЖТЕ ОЩЕРуски войски нахлуха в дома на Олександър Усик

ВИЖТЕ ОЩЕОтвличания, грабежи, корупция: Откъде идват парите на Абрамович

Симптомите са включвали зачервяване на очите, постоянно и болезнено стичане на сълзи от очите, обелване на кожата на лицето и ръцете, както и други по-незначими болежки, пише още WSJ. 

Добрата новина е, че тримата вече са в много по-добра кондиция и животът им не е застрашен. 

Абрамович - олигархът срещу войната

Въпреки че Запада наложи жестоки санкции на Роман Абрамович, той е един от малкото милиардери в Русия, активно подпомагащи Украйна във военния конфликт. Той е участник в редица преговори за мир, като е помогнал за установяване на първоначалната връзка между политическите елити на двете страни. 

Освен това той беше готов да се раздели с Челси без печалба за себе си, дарявайки всичките приходи по сделката за жертвите на войната. Също така руснакът опрости заем от над 1 милиард евро на Челси. 

Приносът му в полза на Украйна е безспорен, като дори президентът на Украйна Володимир Зеленски осигури подкрепа за Абрамович и призова Запада за помилване (подробности четете тук)

ВИЖТЕ ОЩЕ: Руски войски нахлуха в дома на Олександър Усик

ВИЖТЕ ОЩЕ: Отвличания, грабежи, корупция: Откъде идват парите на Абрамович

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички