Рио Фърдинанд разкри защо е отказал трансфер в Барселона


Рио Фърдинанд разкри защо е отказал трансфер в Барселона
Снимка: Guliver/GettyImages

3189 0

Легендата на Манчестър Юнайтед Рио Фърдинанд заяви, че е имал възможност да премине в Барселона, но не го е направил. Бившият защитник е водил разговори за трансфер на "Камп Ноу" през 2008-ма, но е сметнал, че каталунците се намират в преходен период, докато по онова време "дяволите" са на футболния връх.

"Говорих с Рийкард (тогавашният треньор на Барселона - б.р.) в тунела след мача с Барселона. След това и моят агент преговаря с ръководството на Барселона. Когато ме искаха, ние ги победихме и спечелихме Шампионска лига. Защо трябваше да напускам Юнайтед и да ходя в друг отбор? Винаги съм искал да играя в чужбина, но ме спря това, че имах успехи и в Англия", заяви Фърдинанд пред BT Sport.

"Имах късмет да попадна в голям отбор като Манчестър Юнайтед и беше немислимо да напусна. По това време Меси беше едва на 20, Шави и Иниеста тепърва започваха да се утвърждават в състава. Тогава те не бяха играчите, които станаха три-четири години по-късно", добави още Фърдинанд.

През 2009 година Барселона успява да победи Манчестър Юнайтед на финала в Шампионска лига, а наскоро Фърдинанд разкри любопитна история с Димитър Бербатов, с който са се скарали броени часове преди мача (подробности вижте тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички