Рууни разкри защо Роналдо нагъвал Макдоналдс в първите си години в Манчестър Юнайтед


Рууни разкри защо Роналдо нагъвал Макдоналдс в първите си години в Манчестър Юнайтед
Снимка: Getty Images/Guliver

37475 0

Един от еталоните за спортна фигура в света на футбола - Кристиано Роналдо, често се е хранил в "Макдоналдс" в своите първи години като играч на Манчестър Юнайтед. Това разкри неговият бивш съотборник на "Олд Трафорд" Уейн Рууни, който го е съпровождал до заведенията за бързо хранене. Причината е била, че португалецът е бил твърде слаб и е искал да качи килограми час по-скоро.

"Когато пристигнах в Манчестър Юнайтед, с Кристиано ходихме заедно за мачове и заедно тренирахме. Спомням си една вечер преди мач, когато спряхме в "Макдоналдс", защото той искаше "Биг Мак". Той се опитваше да натрупа килограми, защото беше толкова слаб", споделя Рууни пред "Таймс".

В следващите години обаче Роналдо се превръща в образец за това как трябва да се поддържа тялото на един спортист, като самият той е споделял, че се храни по шест пъти на ден и спи по пет пъти, за да поддържа оптимална форма. Рууни обаче недоумява как го прави: "С четири деца не знам как успява. Аз никога не съм имал перфектно тяло, но мога да играя 90 минути, тренирам всеки ден. Нямам притеснения относно физическото си състояние. Когато видя, че имам, ще спра да играя."

Роналдо заиграва на "Олд Трафорд" през 2003-а, а година по-късно към отбора се присъединява и Уейн Рууни. Двамата ираят заедно до 2009 г., когато португалецът преминава в Реал Мадрид, докато английският голмайстор остава в Юнайтед до 2017-а. В момента Кристиано е в родината си Португалия, където е под карантина заради пандемията от коронавирус. Нападателят публикува емоциално обръщение към света във връзка с вируса, което може да видите тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички