Фърдинанд: И Манчестър Юнайтед да беше първи, пак щях да искам анулиране на сезона


Фърдинанд: И Манчестър Юнайтед да беше първи, пак щях да искам анулиране на сезона

1462 0

Бившият защитник на Манчестър Юнайтед и английския национален отбор Рио Фърдинанд призова сезонът във Висшата лига да бъде прекратен и анулиран заради разрастващата се криза с коронавируса във Великобритания. Фърдинанд подчерта, че причината не е вечния враг на "дяволите" - Ливърпул. Той заяви, че позицията му нямаше да е различно, дори ако лидер в подреждането бе Юнайтед.

Към момента мачовете в Англия са преустановени до края на април, но изглежда все по-малко вероятно, че дотогава ситуацията ще се е подобрила и отново ще може да се играе футбол. Все повече клубове на Острова искат сезонът да бъде анулиран"Тези времена ни показват колко важен е спортът, комуникацията и контактът с другите, когато сме изолирани и сами. Но не трябва да забравяме, че футболът е само една игра. Колкото и сериозно да я приемаме, по-важното е това, което се случва в обществото. Сигурен съм, че това няма как да се оправи за няколко седмици и сезонът ще трябва да бъде анулиран, и да се започне с новия сезон, когато е възможно", коментира Фърдинанд пред BT Sports.

"Много фенове на Ливърпул ще кажат, че твърдя това, защото не искам Ливърпул да спечели титлата. Дори и моят отбор да беше в такава ситуация, щях да мисля на първо място за здравето на хората и обществото ни. Ситуацията е такава, че няма значение кой ще спечели промоция, кой ще изпадне, кой може да спечели титлата и кой може да завърши на местата за Шампионската лига. Да, ще има разочаровани хора, не всички могат да спечелят в тази ситуация, но това е реалността", допълни бившият бранител.

В същото време отборът на Манчестър Юнайтед е един от малкото клубове на Острова, които са "за" доиграването на сезона (повече по темата четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички