Ричарлисон разкри защо се е озовал в Тотнъм, вместо в Челси или Арсенал


Ричарлисон разкри защо се е озовал в Тотнъм, вместо в Челси или Арсенал
Снимка: Getty Images

3095 0

Националът на Бразилия Ричарлисон осъществи летен трансфер от Евертън в Тотнъм срещу сумата от 50 милиона паунда, които бяха платени на "карамелите". Интерес към него имаше и от страна на Челси и Арсенал, но в крайна сметка 25-годишният нападател облече екипа на "шпорите".

В коментар пред бразилски медии, той обясни защо е предпочел да заиграе под ръководството на Антонио Конте:

"Знам, че Челси беше направил оферта, а Арсенал също бяха влезли в контакт с Евертън, за да питат за мен. Но в крайна сметка Тотнъм бе този, който дойде и извади парите. Бях на почивка в Бразилия когато разбрах и се зарадвах, защото това е голям клуб. След това последваха финални преговори, а Антонио Конте ми се обади и ми обясни колко много иска да ме има в състава си - това бе ключово за моето решение", разкри Ричарлисон, цитиран от "Goal".

До момента той се е отчел с 8 мача за Тотнъм - 6 във Висшата лига и 2 в Шампионска лига, в които е вкарал 2 гола и е добавил още 2 асистенции на сметката си. "Шпорите" стартираха силно сезон 2022/23 на Острова и са на трето място с актив от 17 точки, колкото има и вторият Манчестър Сити. След паузата за националните отбори тимът на Конте гостува на лидера в таблицата - Арсенал, който има 18 пункта (1 октомври, 14:30 часа).

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Ван Гаал разкри: Мане се беше договорил с Юнайтед, но избра Ливърпул!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички