Радостна вест в Челси: Властите се разбраха с Роман Абрамович, очаква се бърза сделка?


Радостна вест в Челси: Властите се разбраха с Роман Абрамович, очаква се бърза сделка?
Снимка: Getty Images

1700 0

След няколко турбулентни дни, Челси получи най-накрая добри новини - Роман Абрамович и правителството на Великобритания са постигнали споразумение за продължаване продажбата на клуба.

*Бъдещето на "сините" бе хвърлено под въпрос в четвъртък, 10 март, когато правителството наложи санкции на Абрамович.

Клубът е ограничен в това как функционира към настоящия момент, техният спонсор на екипите "Three" прекрати договора си клуба, а "Barclays" временно замрази банковите сметки на лондончани.

Продължават да текат разговори между клуба и правителствени лица, като според "The Telegraph" е била договорена продажба на клуба, въпреки че е бил представен и "фатален сценарий", при който той може да фалира.

Според информацията, предпочитанието на правителството е за бърза продажба и че Абрамович е инструктирал американската банка "The Raine Group" да продължи с процеса по прехвърляне на акциите. Твърди се още, че за потенциалните купувачи на клуба е бил поставен краен срок до следващата седмица (14-19 март).

Британският бизнесмен Ник Кенди е сред кандидатите, докато швейцарският милиардер Хансьорг Вис също изрази интерес към закупуването на дяловете. Има интерес и от САЩ в лицето на Ууди Джонсън, собственикът на тима от Националната футболна лига (НФЛ) Ню Йорк Джетс, както и фамилията Рикетс, която управлява бейзболния Чикаго Къбс, докато турският бизнесмен Мухсин Байрак също потвърди интереса си, давайки предложение.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички