Желаещ Челси милиардер: Санкциите не ме притесняват, още искам клуба


Желаещ Челси милиардер: Санкциите не ме притесняват, още искам клуба
Снимка: Getty Images

2823 0

Говорителят на великобританския милиардер Ник Кенди призна, че богатият човек все още има интерес към това да закупи футболния Челси.

По-рано през седмицата Кенди бе едно от спряганите имена, които могат да вземат контролния пакет акции на „сините“ от Лондон, но в четвъртък страната наложи санкции спрямо Роман Абрамович заради действията на Русия на територията на Украйна.

Олигархът от Русия бе санкциониран сериозно заради връзките си с президента Владимир Путин и Челси е лимитиран в изключително много направления да прави каквито и да било финансови „движения“, като това включва и евентуална продажба на клуба.

Въпреки това, представители на Челси водят преговори с правителството на Великобритания поне да бъде позволена сделка и Абрамович да се раздели със собствеността си, но към този момент няма ясни сигнали дали това ще бъде разрешено. Кенди, от своя страна, продължава да желае да придобие акциите на своя любим отбор от тебе и това стана факт чрез изявление от негово име.

„Гледаме детайлите в следствие на решението в четвъртък, но продължаваме да имаме интерес към ФК Челси. Ясно е, че това време не е добро за привържениците на този отбор, но ние смятаме, че пътят на клуба трябва да продължи по план, както е през последните години“, написаха от антуража на Ник Кенди.

По-рано в петъчния ден министърът на дигитализацията и технологиите във Великобритания Крис Филип призна, че има много желаещи, които искат да вземат Челси, но Абрамович не може да получи финанси по сделката.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички