Абрамович преди години разказва: Кога е виждал Путин и по какъв повод?


Абрамович преди години разказва: Кога е виждал Путин и по какъв повод?
Снимка: Getty Images

10150 0

Собственикът на Челси Роман Абрамович бе санкциониран от правителството на Великобритания заради предполагаемите му отношения с президента на Русия Владимир Путин. Въпросът е бил повдигнат пред Абрамович още през 2003 година, въпреки че тогава темата не е била толкова нашумяла.

Към момента руският олигарх категорично отрича каквато и да е връзка с Путин, но това не промени съдбата му. "Абрамович е свързван с човек, който е бил и в момента е замесен в дестабилизирането на Украйн и заплашването на териториалния интегритет, суверенитет и независимостта на Украйна, наричан Владимир Путин, с когото е имал близка връзка в рамките на десетилетия" - гласеше изявлението на правителството на Великобритания.

Както вече споменахме, Абрамович отрича такава връзка в момента, но това е било така и още през 2003 година (въпреки че признава за "досег"). Тогава, в първото му интервю, след като е купил Челси, получава отново въпрос за връзката му с Путин. Говорейки за Financial Times, той споделя:

"Срещал съм го, само след като напусна президентството. Нямаме специална връзка, освен тази посредством работата ми като губернатор и комитета, в който участвам. Сигурен съм, че хората ще се фокусират върху мен само за три или четири дни, но ще отмине. Ще забравят кой съм просто така" - споделя тогава Абрамович.

Наскоро пък дъщерята на Роман Абрамович осмя Владимир Путин заради войната в Украйна (ВИДЕО).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички