Рекорд и съперничеството Гуардиола - Клоп: Не само честта ще бъде заложена на Манчестър Сити - Ливърпул


Рекорд и съперничеството Гуардиола - Клоп: Не само честта ще бъде заложена на Манчестър Сити - Ливърпул
Снимка: GettyImages

2300 0

В събота (25 ноември) всички футболни фенове ще погледнат към английската Висша лига и мегасблъсъка между двата гранда Манчестър Сити и Ливърпул, който е част от 13-ия кръг на едно от най-добрите първенства в света. На двубоя между двата тима няма да бъде заложена само честта, но и рекорд, както и съперничеството между двамата мениджъри Хосеп Гуардиола и Юрген Клоп.

Големият рекорд пред Манчестър Сити

След страхотното равенство (4:4) срещу Челси на "Стамфорд Бридж", момчетата на Хосеп Гуардиола ще бъдат развълнувани да се завърнат в на своя "Етихад", отборът се намира в серия от 23 победи във всички състезания.

Една победа дели "гражданите" от рекорда за най-много последователни домакински победи на английски клуб от елита, поставен от Съндърланд през 1892 година.

Съперничеството Клоп - Гуардиола

Сблъсъкът Клоп - Гуардиола също е вкоренен в рекорди, като 28-те дуела, които са имали през годините - са най-много и за двамата специалисти, тъй като те нямат повече срещу който и да е било друг треньор.

В тези 28 мача Клоп е постигнал 12 победи над Пеп, а Гуардиола може да се похвали с 11 такива над германеца. В същото време никой друг мениджър не е нанасял повече загуби над отборите на двамата специалисти.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички