Гуардиола сравни Манчестър Сити - Ливърпул с Ел Класико и даде информация за състоянието на Холанд


Гуардиола сравни Манчестър Сити - Ливърпул с Ел Класико и даде информация за състоянието на Холанд
Снимка: Getty Images

1320 0

Мениджърът на Манчестър Сити - Хосеп Гуаридола, даде традиционната пресконферецния преди мача на "гражданите" с Ливърпул, който е част от 13-ия кръг на Висшата лига. Испанският специалист говори за "магнитуда" на английското дерби и похвали колегата си от другата страна - Юрген Клоп. Пеп също така разкри състоянието на Холанд.

Мнението му за Ливърпул

"Мисля, че сме стари приятели, познаваме се доста добре, времето върви напред, осем или девет години, те винаги са били най-добрите ни съперници. През миналия сезон те имаха много контузени, но топ клубът е топ отбор и го очакваме с нетърпение", заяви Гуардиола.

Юрген Клоп

"Той ме направи по-добър мениджър чрез неговите отбори - Ливърпул, Борусия Дортмунд и, разбира се, начинът, по който играем, е добър с преходите, бяганията, те са фантастичен отбор, топ отбор, без съмнение".

Ситуацията с Холанд

"Той взе участие в тренировката с малко притеснения, днес ние тренираме и се надяваме, че той може да бъде част от срещата през уикенда".

Наподобява ли дербито Ел Класико?

"Различно е, ако го сравните с Барса и Реал, Сити не е бил там (бел. ред. на върха) от 20, 30 години, но Ливърпул беше. През последното десетилетие те бяха най-добрите ни съперници и това е реалността, а ние все още сме там – това е голям комплимент, че след много години все още сме там", добави още Пеп.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички