Манчестър Сити - Ливърпул е само "черешката": Стария континент ще предостави редица дербита през уикенда


Манчестър Сити - Ливърпул е само "черешката": Стария континент ще предостави редица дербита през уикенда
Снимка: GettyImages

1183 0

Безспорно футболните фенове очакват с нетърпение уикендът да настъпи. "Черешката на тортата" е дербито между Манчестър Сити и Ливърпул във Висшата лига, но има още три големи мача, които не са за изпускане. 

Загряваме с френско дерби

ПСЖ срещу Монако (24 ноември - петък, 22:00 часа)

ПСЖ се изкачи до върха в Лига 1 с победата си с 3:0 над Реймс точно преди международната пауза. Килиан Мбапе отбеляза брилянтен хеттрик, за да помогне на отбора си да спечели точка преднина на върха в класирането на лигата. ПСЖ е в серия от пет победи в лигата. Шансовете на Монако да разстрои парижани на "Парк де Пренс" ще зависят до голяма степен от участието на Фоларин Балогун и Такуми Минамино, които трябва да се завърнат късно след международната пауза.

Насочваме се към Англия

Манчестър Сити - Ливърпул (25 ноември - събота, 14:30 часа)

Това е дерби, което се превърна в класика от Висшата лига. Два от най-силните отбори на Острова ще се сблъскат на "Етихад" в събота. Манчестър Сити е на върха в таблицата с 28 точки, а Ливърпул му диша във врата с 27. "Гражданите" спечелиха последните две срещи над съперника във всички състезания. Момчетата на Пеп Гуардиола направиха грандиозно равенство 4:4 с Челси на "Стамфорд Бридж" преди международната пауза, а Ливърпул победи Брентфорд с 3:0 у дома на "Анфийлд".

Нюкасъл - Челси (25 ноември - събота, 17:00 часа)

Челси имаше трудна програма в ранните етапи на сезон 2023/24. Тя ще продължи тази събота на "Сейнт Джеймсис Парк" срещу Нюкасъл. След трудното начало на кампанията, "сините" изглежда най-накрая постигат успех под ръководството на Маурисио Почетино. От другата страна, "свраките" изпитват трудности заради контузените си футболисти, а именно заради това се очаква много оспорван сблъсък. 

Дерби д'Италия

Ювентус - Милан (26 ноември - неделя, 21:45 часа)

Първите двама в Серия А, Ювентус и Интер, ще се сблъскат тази неделя на стадион "Алианц". И "нерадзурите", и "бианконерите" са загубили по веднъж в първенството досега този сезон. Интер Милано спечели последните си четири мача в Серия А, докато победната серия на Ювентус се простира през последните им пет срещи

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички