Разкритие: Ерик тен Хаг е "виновникът" Маркъс Рашфорд да остане в Манчестър Юнайтед


Разкритие: Ерик тен Хаг е "виновникът" Маркъс Рашфорд да остане в Манчестър Юнайтед
Снимка: Getty Images

1832 0

25-годишната английска звезда на Манчестър Юнайтед - Маркъс Рашфорд, разкри, че е обмислял да си тръгне от "Олд Трафорд" преди Ерик тен Хаг да бъде назначен като старши треньор на отбора.

Лявото крило изпитваше сериозни трудности през сезон 2021/22, когато отбеляза едва 5 гола в общо 32 мача във всички турнири... Ситуацията обаче коренно се промени за него след акостирането на Тен Хаг при "червените дяволи" и през последната кампания той наниза 30 попадения + 11 асистенции (в 56 двубоя).

Запитан в интервю дали някога е искал да напусне Юнайтед, Рашфорд разкри, цитиран от "Goal": "Преди Ерик тен Хаг да дойде, може би малко. Но във футбола е така, случва се. Той обаче се появи в правилния момент за мен, таймингът се получи".

"Свобода"

След това Маркъс обясни и как точно нидерландецът е променил атмосферата в съблекалнята: "Даде ни свобода - преди това бяхме малко сковани. Понякога се случва така, че не се наслаждаваш на футбола и точно такъв беше случаят с мен. Не се наслаждавах на играта си така, както би трябвало и така, както го правех в миналото. И всичко това се отрази на представянето ми, защото аз съм такъв човек - ако не съм щастлив, ми е много трудно да показвам най-доброто от себе си на терена!".

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Фъргюсън го искаше цели 6 пъти в Манчестър Юнайтед, но инатлив мениджър така и не го пусна!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички