Версия на Ерлинг Холанд 2.0? Може ли новото "бижу" в атаката на Юнайтед да му спечели Висшата лига


Версия на Ерлинг Холанд 2.0? Може ли новото "бижу" в атаката на Юнайтед да му спечели Висшата лига
Снимка: Getty Images / Колаж: SportLive

7627 0

Ерик тен Хаг за пореден път отстрани голям проблем в редиците на Манчестър Юнайтед. Както бе потвърдено от Фабрицио Романо, нидерландският специалист успя да си осигури услугите на Расмус Хойлунд от Аталанта и по този начин има своята нова деветка - нещо, което му липсваше през изминалата кампания.

Новият Холанд?

Веднага, след като бе обявено, че Хойлунд ще премине в Манчестър Юнайтед редица британски медии започнаха да сравняват датския национал с голямата звезда на градския съперник Манчестър Сити - Ерлинг Холанд.

Интересното е, че и двамата "викинги" притежават качества, по които много си приличат. И Холанд, и Расмус Хойлунд играят с изключителна бързина и агресия, нетипична за техните габарити (и двамата са високи над 190 сантиметра). Головият нюх и на двамата е отличен - като типичните тарани те отлично знаят как да "помиришат" попадението и да се позиционират правилно, за да го отбележат.

Единственото, което разделя двамата е натрупаният опит във Висшата лига и нейната абсолютна мощ. Големият въпрос сега е дали Хойлунд ще се справи с напрежението, по начина по който Ерлинг Холанд успя да го направи.

Бъдещето е пред Хойлунд

Припомняме, че датският национал е едва на 20-годишна възраст. Той вече е минал през отборите на Брьондби, Щурм Грац и Копенхаген, а с Аталанта успя да представи себе си на европейските грандове. Той се отчете с 10 попадения и 4 асистенции в 34 мача във всички турнири през изминалата кампания и помогна на тима от Бергамо да завърши пети в Серия А, което го класира в Лига Европа.

"Хойлунд има нужния дух, енергия, интензивност, но също и техническо качество, което е просто забележително. Той все още има много възможности за подобрение и аз смятам, че ще става все по-добър", категоричен е наставникът на Аталанта Джан Пиеро Гасперини.

ВИЖТЕ ОЩЕ: "Ново 20" около интереса на Манчестър Юнайтед към Хари Кейн и Килиан Мбапе.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички